cms

Når smykket er guld

Nogle kvinder har mange smykker mens andre har få. Fælles for dem alle er, at de helt sikkert har både sølv og guld smykker derhjemme, eller i det mindste kender til begge slags smykker. Især guldsmykket har en særlig karakter. Guld har altid været noget særligt, noget dyrt, som kvinder beundrer. Guldsmykker kommer i mange afskygninger, og de fleste kender betegnelsen karat. Men hvad betyder karat egentlig, og har det betydning for guldets udseende? Det er nogle af de spørgsmål, vi hos www.jewelier.dk vil prøve at besvare gennem vores blogindlæg.

Guldkarat – Hvad er det?

Guld kan have forskellige karat. Det betyder i sig selv, at jo højere karat guldet er, jo dyrere og mere rent guld er det. Hos www.jewelier.dk har vi fundet en guld ring, som er belagt med 18 karat guld. Ringen i sig selv er smuk. Den er, udover at være belagt med guld, i smuk kontrast til den hvide farve, som er støbt ind i ringen, og danner et flot mønster på oversiden af ringen.

Når guld har en karat, betegner det altså værdien af selve guldet. Det betegner renheden af guldet, og jo renere det er, jo højere karat, men også jo højere pris. Man skal altså gøre op med sig selv, hvor meget man vil betale for, at guldet har en vis karat på sine smykker.

Karat og udseende

Når du køber en guldring hos guldsmeden eller over nettet, vil du altid kunne søge råd om, hvordan du vedligeholder din guldring, uden at slide på dens karat. Hvis du ejer en guldring, så ved du også, at den kan komme til at se slidt ud med tiden. Det er dog ikke ligegyldigt, hvordan du pudser og plejer dit guld. Du bør derfor altid søge råd og vejledning hos fagpersoner, som har forstand på guld og dens karat.

Hvis du har en guldring, som ikke er af stor karat, kan det, for fremmed som ikke har forstand på guld, være svært at se, hvor stor en karat ringen er. Guld er et fint metal, som egner sig godt til smykker. Det er ikke lige meget, hvilken karat guldet har, men når det er sagt, så kan det være svært, at se forskel med det blotte øje, hvis man ikke har forstand på guld og karat. Du kan derfor roligt købe en guldring med mindre karat, og stadig have glæde af den i mange år fremadrettet.