cms

Pleje og vedligeholdelse af dine smykker

Har du, som så mange andre, en hel masse smykker derhjemme, som du er utrolig glad for? Så er du bestemt ikke alene, men du laver måske også samme fejl, som rigtig mange andre personer gør, og opbevarer dine smykker forkert, hvilket kan få store konsekvenser for dine ellers så flotte smykker, i og med at de kan falme i farven med tiden, og ikke kun grundet naturlig slidtage.

Hos Jewelier.dk vil vi gerne hjælpe dig med at beskytte dine smykker, og sørge for at du kan have dem i rigtig mange år, uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt de stadig ser godt ud næste gang du skal have dem på. Der findes nemlig nogle gode råd, som du bør følge, og så har du gjort alt det der skal til, for at passe godt på dine smykker.

 

Opbevar dine smykker korrekt

Den absolut største fejl, som rigtig mange laver, er, at opbevare ens smykker i vindueskarmen, hvor de er udsat for meget lys. Det er bestemt ikke godt for smykkerne og deres farver, og derfor er hovedreglen, at man altid skal opbevare ens smykker i skygge. Den mest optimale opbevaring er i lufttætte områder, som eksempelvis et smykkeskrin, en kasse eller i et skab, hvor der samtidig er meget mørkt. Det gør både, at lyset ikke påvirker smykkerne, og samtidig er de heller ikke udsat for meget fugt, hvilket også får smykker til at falme hurtigt, og særligt sølvsmykker vil blive påvirket af dette, fordi de vil oxidere meget hurtigere i luftfugtige områder.

En god idé er også, at fordele smykkerne i et smykkeskrin eller i en kasse, så de ikke ligger klods op ad hinanden. Hvis smykkerne lidt for tæt på hinanden risikerer du, at der kommer ridser i dine smykker.

 

Vedligeholdelse og pleje af dine smykker

Opbevaring er kun en ting, når man skal passe på ens smykker. De kræver også vedligeholdelse, hvis man ønsker at passe godt på dem og holde dem pæne og rene. Smykker bliver hurtigt fyldt med bakterier, og derfor bør man med jævne mellemrum pudse dem med en klud, og er der tale om sølvsmykker, som let oxiderer grundet bakterier, sved osv., så bør man anvende en imprægneret klud, for at holde dem fri for slidtage.

Har du nogle guldsmykker på 8 karat eller mere, så vil de med tiden blive en smule sortere end da du købte dem. Det er naturligt, men tager du ned forbi din lokale smykkeforhandler, så vil han kunne pudse dem op igen, og de vil være så gode som nye.

 

Grundlæggende kræver smykker ikke så meget vedligeholdelse, men hvis du ønsker at passe godt på dem, eksempelvis hvis de har været meget dyre, er gået i arv eller noget tredje, så bør du følge disse ovenstående råd, og så vil dine smykker have det rigtig godt og holde i lang tid endnu.

Har du spørgsmål, eller ønsker du noget forklaret og nærmere uddybet, så er du meget velkommen til at kontakte os, og så vil vi hos Jewelier.dk sidde klar til at hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål.